Elma şekeri nasıl yapılır?
Malzemeler
- 5 adet orta boy elma (kırmızı ve yeşil)
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- ½ su bardağı mısır şurubu ya da glikoz
- ¼ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- 5 adet tahta şiş
Hazırlanışı
- Şişleri elmaların ortalarına gelicek kadar saplayın ve bir kenarda bekletin.
- Su, şeker ve mısır şurubunu derin çelik tabanlı bir tencerede orta ateşte ısıtın.
- Eğer şeker termometreniz varsa 160 derece gıda boyasını ekleyip işlemi tammalayabilirsiniz.
- Termometreniz yok ise karışımınız baloncuklar halini alınca soğuk su dolu bir bardağa kaşığın ucuyla bir damla sıcak şekerden damlatın eğer top şeklinde dibe çöküyorsa hazır demektir.
- Bir tepsiyi yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
- Elmaları şekere batırıp sonrasında ters şekilde kağıdın üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder