Malzemeler
Tarif
- Malzemeler 2 su bardağı rafine yağ 150 gr.küçük pasta hamuru 250 gr.patates püresiYapılışı Küçük pasta hamurunu ve patates püresini, orta boy bir kasede tahta bir kaşıkla, iyice karıştırınız. Elde ettiğiniz karışımı 2 cm’lik “düz” uçlu sıkma torbasına doldurunuz. Derin bir tavanın üçte birini yağla doldurup orta ateşe oturtarak, içine atılan küçük bir bayat ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız. Patates köftelerini 5 cm uzunlukta sıkıp, tavayı çok fazla doldurmadan, patatesleri 4-5 dakika, nar gibi olana kadar kızartınız. Kızaran patates köftelerini delikli bir kepçeyle çıkarıp, kağıt peçete üstünde yağlarını süzdürünüz. Kalan patates köftelerini aynı biçimde kızartana kadar, sıcak kalmalarını sağlayınız. Bütün patates köfteleri kızarınca, ısıtılmış bir servis tabağına alıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder