26 Haziran 2013 Çarşamba

Tuzlu Kurabiye Yapılışı


Malzemeler

  • 1 su bardağı (200 ml) sıvı yağ
  • 1 su bardağı (200 gr) margarin
  • 1 su bardağı (200 ml) süt
  • 6 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu

Tuzlu Kurabiye Yapılışı

  1. İlk etapta kaseye margarin, sıvı yağ, süt ve üzerine pudra şekeri ilave edip karıştıralım
  2. Tuzu ve mahlepi ilave edip yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım
  3. Son unu eklemeden önce kabartma tuzunu ilave edelim
  4. Hamuru üzerini streçleyerek yaklaşık 15-20 dakika kadar buzdolabında dinlendirelim
  5. Hamurumuz dinlendikten sonra şekil verip pişirebiliriz
  6. Fırınımızı 180 derecede alt üst ayarda ısınmaya açalım
  7. Hamura şekil verirken elimize bir miktar hamur alıp daire şekli verelim
  8. Üzerine çok bastırmadan yumurta sürelim
  9. Çörekotunu da serpelim
  10. Kızarana kadar yaklaşlık 15-20 dakika fırında pişirelim
  11. Piştikten sonra servis edebilirsiniz
  12. Afiyet olsun.


tuzlu kurabiye tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder