Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığğı kakao ( tarifin aslında 2 kaşık kullanılıyor)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 er paker kabartma tozu , vanilya
Krema Malzemesi
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı margarin
- yarım su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
İçi İçin
- 3-4 adet muz
Yapılışı
Öncelikle keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri en az 5 dk çırpın, içine süt, sıvı yağ, kakao, vanilya ekleyip çırpın. Unu ve kabartma tozunu eleyip içine ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ( dikdörtgen fırın tepsisi) döküp pişirin ve soğutun. Kremayı hazırlamak için margarin hariç tüm malzemeleri tencereye koyup pişirin, 1-2 dk kaynatıp içine margarini ekleyin ve soğumaya bırakın.Arada karıştırarak kaymak tutmasını önleyin.
Kekten çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Geriye kalan kek parçalarını blendırdan geçirip öğütün. Büyük bir kaseye koyun. Herbir yuvarlağın üzerine 1 parça muz koyup onunda üzerine bir tatlı kaşığı kremadan koyup muzu iyice kremayla kaplayın. Her bir kek parçasını kek kırıntıtılarına batırıp etrafını kaplayın. Elinizle düzeltmeye gayret edin. Servis tabağına alın.2-3 saat buzdolabında bekletip servis edebilirsiniz. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder