Arap Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 3 adet haşlanmış yumurta sarısı,
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ,
- 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri,
- 3 su bardağı un,
- Dışı için yarım su bardağı pudra şekeri ve yarım su bardağı kakao.
Hazırlanışı
- Yumurta sarıları çatalla ezin,
- 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar ezerek karıştırın,
- Tereyağı ekleyip karıştırın,
- Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
- Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin,
- Dışını kaplamak için kullanacağınız pudra şekeri ve kakaoyu eleyerek geniş bir tabakta karıştırın,
- Fırından çıkardığınız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirin,
- Ardından teker teker kakao-pudra şekeri karışımına bulayarak başka bir tepsiye dizin,
- 1-2 saat soğumasını bekleyip kalan toz karışıma bir kez daha bulayın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder