26 Haziran 2013 Çarşamba

Arap Kurabiye Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet haşlanmış yumurta sarısı,
  • 250 gr oda sıcaklığında tereyağ,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri,
  • 3 su bardağı un,
  • Dışı için yarım su bardağı pudra şekeri ve yarım su bardağı kakao.

Hazırlanışı

  1. Yumurta sarıları çatalla ezin,
  2. 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelene kadar ezerek karıştırın,
  3. Tereyağı ekleyip karıştırın,
  4. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun,
  5. Hamurdan cevizden az küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  6. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin,
  7. Dışını kaplamak için kullanacağınız pudra şekeri ve kakaoyu eleyerek geniş bir tabakta karıştırın,
  8. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirin,
  9. Ardından teker teker kakao-pudra şekeri karışımına bulayarak başka bir tepsiye dizin,
  10. 1-2 saat soğumasını bekleyip kalan toz karışıma bir kez daha bulayın.
  11. Afiyet olsun.


arap kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder