26 Haziran 2013 Çarşamba

Tiramisu Tarifi


Malzemeler
  • 1 paket hazır pastaban (2 ya da 3 katlı)
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 5çorba kaşığı kakao
  • 1 küçük paket labne peynir
  • 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle)
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • Muhallebisi için
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
Tarif
  • Un ve şekeri çok az sütle karıştırın.
  • Üzerine geri kalan sütü dökerek tencereye koyun.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  • Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın.
  • Bir kap içerisinde 2 yumurta beyazını köpük haline gelen kadar çırpın.
  • Soğuyan muhallebinin içerisine krem şanti velabne peynirini koyup tekrar karıştın.
  • En son çırptığımız yumurta beyazlarını içerisine koyup, kaşık yardımıyla karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Tiramisu tarifi
  • Pastabanları ayırarak tepsiye koyun.
  • İlk katına türk kahvesiyle 1 su bardağı suyu karıştırıp üzerini ıslatın.
  • Yaptığımız kremayı ilk kata sürün, tekrar ikinci katı alıp birinci katın üstüne kapatın. İkinci katı da kahveli suyla ıslatın.
  • Tekrar ikinci kata krema sürün.
  • 3 katlıysa aynı işlemi tekrarlayın.
  • En son katına kalan kremayı sürdükten sonra ince tel süzgeç yardımıyla tiramisunun tamamını kaplayacak şekilde kakaoyu serpin.
  • Buzdolabında 2 veya 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.


Tiramisu Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder