Malzemeler
- 1 paket hazır pastaban (2 ya da 3 katlı)
- 2 adet yumurta beyazı
- 5çorba kaşığı kakao
- 1 küçük paket labne peynir
- 1 paket krem şanti (1 çay bardağı sütle)
- 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 1 su bardağı ılık su
- 4 çorba kaşığı şeker
- Muhallebisi için
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
Tarif
- Un ve şekeri çok az sütle karıştırın.
- Üzerine geri kalan sütü dökerek tencereye koyun.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Hazırladığınız muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Bir kap içerisinde 2 yumurta beyazını köpük haline gelen kadar çırpın.
- Soğuyan muhallebinin içerisine krem şanti velabne peynirini koyup tekrar karıştın.
- En son çırptığımız yumurta beyazlarını içerisine koyup, kaşık yardımıyla karıştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- Tiramisu tarifi
- Pastabanları ayırarak tepsiye koyun.
- İlk katına türk kahvesiyle 1 su bardağı suyu karıştırıp üzerini ıslatın.
- Yaptığımız kremayı ilk kata sürün, tekrar ikinci katı alıp birinci katın üstüne kapatın. İkinci katı da kahveli suyla ıslatın.
- Tekrar ikinci kata krema sürün.
- 3 katlıysa aynı işlemi tekrarlayın.
- En son katına kalan kremayı sürdükten sonra ince tel süzgeç yardımıyla tiramisunun tamamını kaplayacak şekilde kakaoyu serpin.
- Buzdolabında 2 veya 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder