Künefe Tarifi
Malzemeler:
½ kg Kadayıf
200-300 gr, isteğe bağlı, özel künefe peyniri (veya tamamen tuzsuz beyaz peynir)
125 gr yağ (bu yağ isteğe bağlı olarak tereyağı veya sıvı yağ yada ikisinin karışımı olabilir)
Üstünün Şerbeti için
2 bardak su, 2 bardak şeker, 1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Kadayıf mutfak robotunda çekilerek, küçültülür.
Çekilmiş kadayıfın içine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı konularak ve elle karıştırılırarak kadayıflar yağlanır (yağ fazla olmamalı, sadece bütün kadayıflar yağa bulanmalı)
Yağlanmıs kadayıf ikiye ayrılır ve yarısı teflon tava veya künefe tavasına çok kalın olmayacak bir şekilde elle sıkıştırılarak serilir,
Araya peynir de serilerek, üzeri kalan kadayıfla gene bastırılarak kapatılır.
Ocağın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş, çevire çevire ve spatula ile bastıra bastıra pişirilir,
Tercihe göre kenarından azar azar tereyağı konulabilir,
Bir yüzü kızarınca, diğer yüzü çevrilir ve aynı işlemler diğer yüz içinde yapılır.
Kızaran künefenin üzerine, künefe ılıkken, sıcak şerbet dökülür ve sıcak olarak afiyetle yenir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder