26 Haziran 2013 Çarşamba

Muhallebi

Malzemeler
  • 1 lt. süt
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 7 çorba kaşığı şeker
Tarif
  • Pirinç unu ve nişastayı az miktar süt ile ıslatıp çatalla ezip iyice karıştırarak sulandıralım.
  • Böylece süte kattığımızda top top olmaz.
  • Bir tencereye sütün hepsini koyalım, yaptığımız karışımı ve şekeri süte ekleyelim, sürekli karıştırarak orta ateşte pişirelim.
  • Kaynayıp, fok fok edince ateşten alalım.
  • Çırpıcı ile karıştırarak pişirirsek hiç topaklanma olmaz.
  • Sıcakken servis edilecek kaplara boşaltıp, soğuyunca buzdolabına kaldıralım.


Muhallebi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder