26 Haziran 2013 Çarşamba

Karpuz Kabuğu Reçeli


Malzemeler
  • 1 kg karpuz kabuğu
  • 1.5 kg şeker
  • 250 gr sönmemiş kireç
  • 3 litre su
  • 1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu
Tarif
  • Karpuz kabuklarının yeşil ve kırmızı kısımları temizlenir.
  • Temizlenen kabuklar kare, üçgen. tırtıklı gibi şekillerde kesilir.
  • Kabuklar kireç suyuna konur ve bir gece bekletildikten sonra şurupla pişirilir.
  • Bunun için 250 gr. kadar sönmemiş kireçbir tülbent içine konup bohça yapılır.
  • 2-3 litre suyun içine konup karpuz kabukları da eklenir.
  • Bir gece bekletilir.
  • Kabuklar süzgeçle toplandıktan sonra kaynamakta olan şurup içine atılır.
  • Karpuz kabukları pişince şeffaf birhal alır.
  • Şurup koyulaşınca limon tuzu ya da limon suyu eklenir.
  • 1-2 dakika daha kaynatılır.
  • Soğuyunca kavanozlara konur.
  • Oda ısısında saklanır.


Karpuz Kabuğu Reçeli

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder