26 Haziran 2013 Çarşamba

Elma şekeri nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 5 adet orta boy elma (kırmızı ve yeşil)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • ½ su bardağı mısır şurubu ya da glikoz
  • ¼ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
  • 5 adet tahta şiş

Hazırlanışı

  1. Şişleri elmaların ortalarına gelicek kadar saplayın ve bir kenarda bekletin.
  2. Su, şeker ve mısır şurubunu derin çelik tabanlı bir tencerede orta ateşte ısıtın.
  3. Eğer şeker termometreniz varsa 160 derece gıda boyasını ekleyip işlemi tammalayabilirsiniz.
  4. Termometreniz yok ise karışımınız baloncuklar halini alınca soğuk su dolu bir bardağa kaşığın ucuyla bir damla sıcak şekerden damlatın eğer top şeklinde dibe çöküyorsa hazır demektir.
  5. Bir tepsiyi yağlayıp üzerine yağlı kağıt serin.
  6. Elmaları şekere batırıp sonrasında ters şekilde kağıdın üzerinde oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.




elma şekeri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder