26 Haziran 2013 Çarşamba

Cezerye

cezerye tarifi

Malzemeler
  • Yarım kilo haşlanmış havuç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 100 gr ceviz
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
Tarif
İlk etapta önceden haşladığımız havuçlarımızı rendeliyoruz. Ocağımızın altını yakalım ve hiç yağ koymadan suyunu salana kadar tekrar çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra altını kısıp 1 su bardağı toz şekeri ilave edelim. Aynı şekilde toz şekerler eriyene kadar karıştırmaya devam edelim. Şeker iyice eridikten sonra karıştırmaya devam ederken aynı anda rondodan geçirilmiş 100 gr cevizi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Ocağın altını kapatıp bisküvileri kırarak ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Daha sonra soğumaya bırakalım. Cezeryeyi ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Yaklaşık 15-20 dakika bekledikten sonra çıkartıp hindistan ceviziyle süsleyip soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder