26 Haziran 2013 Çarşamba

Buzlu Içecekler


Malzemeler
  • 2 dilim kavun
  • 1 dilim karpuz
  • 3 adet şeftali
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı soya sütü
  • 1 su bardağı kefir
  • 1 su bardağı ayran
  • Yarım su bardağı frambuaz püresi
  • 1 tutam keçiboynuzu tozu
  • 1 tutam tarçın
  • 4-5 adet taze nane yaprağı
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 1 çay bardağı badem
  • 6 yemek kaşığı esmer şeker
  • Bol miktarda buz
Tarif
  • 1 çay kaşığı bademi küçük küçük kesip tavada hafifçe kavurun. Şeftalileri soyup küçük parçalara ayırın. Miksere birkaç tane buz ekleyip küçük parçalara ayırın. Üzerine dilimlenen şeftalileri, soya sütünü ekleyip iyice çırpın. Ardından üzerine bal ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazır olan şeftalili içeceği bardağa dökün, üzerini kavrulmuş badem ve tarçınla süsleyip servis yapın.
  • Miksere bol buz koyup karıştırın. Kavunu küçük dilimler halinde doğrayıp miksere alın. İçine kefir ve şeker ekleyip iyice karıştırın. Bardağa döktüğünüz kavunlu içeceğin üzerini keçiboynuzu tozu ile süsleyip servis yapın.
  • Miksere arzu ettiğiniz kadar buz koyup karıştırın. Karpuzu çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük dilimleyin ve miksere atın. İçine şeker ve ayran koyup karıştırın. Bardağa döktüğünüz karpuzlu içeceği taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
  • Miksere bol buz atıp karıştırın, içine frambuaz püresi, esmer şeker, 1 çay kaşığı kadar çubuk vanilya ve süt ilave edip iyice


Buzlu Içecekler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder