1 Mart 2012 Perşembe

Açma

Açma
Hiç bir zaman yarı yolda bırakmaz beni. umarım dener ve beğenirsiniz.

3 bardak ılıkla sıcak arası süt( elinizi yakmayacak ısıda)
1 bardak sıvıyağ
1/2 su bardağı şeker
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı tuz.
1 yaş mayadan (42 gr) biraz az

üstüne 1 yumurta sarısı+ 1 kaşık çok çok soğuk su

1/ 2 bardak Ilık süt içinde mayayı eritin.asla metal bir kaşıkla karıştırmayın.
maya köpürdükten sonra, diğer malzemeleride ekleyin, karıştırın.
En son ununu koyun. Yumuşak bir hamur olmalı.
Bolca içini sıvı yağla yağladığınız plastik kaba koyun, içinde döndürün her yanı yağlansın. Üstünede yağ sürün . Bırakın mayalansın.
İsterseniz akşamdan yoğurup dolaba koyun. Sabaha kadar mayalansın. hamur bozulmaz, içiniz rahat olsun.
mayalanan hamurun üstüne 4-5 defa bastırın(ezmeyin). Dolapta beklettiyseniz, hamurun oda ısısına gelmesini bekleyin.
Bu şekilde gazını çıkartmış oldunuz. limon büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin.
Üstüne yumurta+ su karışımını sürün. hamur tepside ne kadar beklerse o kadar güzel olur.
Sabah tepsiye koyup akşam pişirebilirsiniz. yeni fırınlarda yoğut fonksyonu var. onuda kullanıbilirsiniz.

Afiyet olsun.
Gözünüz kapalı deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder